Dit storytelling-voorbeeld komt uit een Londense winkel van de Cancer Research en toont dat je maar weinig woorden nodig hebt voor het vertellen van een goed verhaal. 

In Groot-Brittannië hebben verschillende stichtingen kringloopboetieks. Daar verkopen ze tweedehands donaties om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld onderzoek. Zo ook Cancer Research.

Knaapje met woorden

Tussen de truien, jurken en overhemden hangen in hun shops ‘kleerhangers’ met een boodschap. In nog geen 45 woorden is op de kartonnen ‘knaapje’ een verhaal te lezen over een held(in) die kanker overwon mede dankzij het bestaan van de stichting. Dus tussen het zoeken naar een leuk kledingstuk, pak je als klant ook nog het verhaal achter die koopwaar mee.

Goed voorbeeld van hoe je op bescheiden wijze – zowel qua plek in de winkel als qua lengte van de tekst – met een kort verhaal kunt laten weten wat je betekent. Short storytelling.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.