In de Tsjechische grensstad Cheb is in de loop der eeuwen veel gebeurd. Aan zo’n grens is het nooit stil. Verhalen genoeg dus. Hoe vertel je die aan je bezoekers en inwoners, zonder als een leraar te gaan zitten oreren, of mensen met een wandelroute en een koptelefoon de stad in te sturen?

Door de stadshistorie in een lange goot uit te stansen.

Deze loopt dwars over de hoofdstraat naar het grote plein. Elk jaar heeft een eigen strook staal, met in drie talen de hoofdgebeurtenis: in het Tsjechisch, Duits en Engels. Sommige jaren gebeurde er niets echt bijzonders, dus dan is de goot voorzien van een simpel streepjespatroon.

Vele bezoekers schuifelen langs de goot om te lezen wat er allemaal in het verleden is gebeurd en doen zo kennis op van deze bewogen regio. Hier en daar staan ze stil en nemen ze het verhaal op in zichzelf, of lezen ze het aan elkaar voor. Een bijzonder verhalend monument, waarin je steeds weer nieuwe gebeurtenissen in ontdekt, en met elkaar over spreekt. 

WP_20140712_010 (300x186)Goot met verhaal

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.