Op de zelfstandigenwebsite ZZP-agenda schreef ik een blog over hoe beeld je kan helpen bij het overbrengen van informatie.

We leven al decennia in een beeldcultuur, die alleen maar groeit met alle smartphones en apps en sociale media. Mijn boodschap is dat woorden echt wel werken (anders zou ik dit niet zitten typen), maar dat beelden je zo kunnen helpen met het begrijpelijk maken van je verhaal. Als enorme aanvulling. En realiseer je dat veel mensen echt he-le-maal niets met tekst hebben. Stel dat dat jouw doelgroep is, wat doe je dan met je boodschap?

Ik publiceerde dit artikel ook op Linkedin en kreeg nog een interessante aanvulling van speechschrijver Martijn Goedegebuure, die het geschreven en uitgesproken woord een warm hart toedraagt. Nota bene deed hij dat in de vorm van een animatiefilmpje op Youtube┬ádat ging over het belang van woorden in combinatie met gezichtsmimiek en lichaamshouding. Het haalt een hardnekkige mythe onderuit over dat tekst onbelangrijk zou zijn.┬áHet eindigt met de woorden: “Words really matter. Let’s give them the respect they deserve.”

We sure will!

 

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.