Waarom je kennis niet in een radioprogramma verspreiden? Lars van Loon is eigenaar van accountantskantoor Ligterink en de Wit en heeft zijn eigen radioprogramma ‘6FM in Business’ op de publieke streekomroep voor Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren, Radio 6FM.

Hoe kwam je erbij om als accountant een radioprogramma te beginnen?

“Ik maak al radio sinds mijn jeugd en ben al enkele jaren penningmeester van 6FM, de lokale radio. Op een dag dacht ik: waarom maak ik zelf geen programma? Ik ben expert op het gebied van finance & control en zie dagelijks hoe ondernemers met die onderwerpen worstelen. Dus daar wilde ik graag een programma over maken, voor die ondernemers.”

Wat voor soort radioprogramma is het geworden?

“Zoals de naam zegt: business-georiënteerd. Ik breng onderwerpen die ondernemers bezighouden en inspireren. Elke dag ben ik bezig met goed luisteren, met te horen wat er speelt bij bedrijven, en wat anderen daarvan kunnen leren. In mijn radioprogramma wil ik die onderwerpen leuk, vrolijk, vlot afwisselend brengen, zonder enorme pretenties. En ik draai natuurlijk mijn favoriete muziek. Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig, dus dat is: disco! Het is een programma voor de volwassen luisteraars, die tijdens de uitzending op vrijdagmiddag nog in de auto zitten, of al met een glaasje rosé achter de potten en pannen staan.”

Hoe maak je het? 

“Ik bereid het wekelijks heel strak voor, samen met mede-gastheer Kent en technicus Henk.”

Wat brengt dit programma je?

“Uiteraard een waanzinnige hoeveelheid lol en eigen inspiratie, maar ook enorme naamsbekendheid in de regio.”

Accountant Lars van Loon is te horen op vrijdagmiddag via Radio 6fm in de ether op 92.0 FM/105.1 FM en op de kabel. In Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes op 92.3 FM. Live via www.6fm, of via Uitzending Gemist.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.