Bij de eerste Learn Sessie van Instant Magazine op 13 mei hield ik een interactieve presentatie over Storytelling, voor circa 30 toehoorders die allemaal al werken met deze e-magazine-toepassing, of ermee willen gaan werken. Ik vertelde over de 7 regels voor de opbouw van een goed verhaal. Als je die in acht neemt, weet je zeker dat mensen het zullen onthouden en kunnen doorvertellen.

Daarvoor gebruikte ik als presentatie nu eens geen Powerpoint of Prezi, maar Instant Magazine zelf: een dynamische online magazine-toepassing gebaseerd op de techniek van HTML-5. Het is zo ontworpen, dat de magazines zich uitstekend tonen op zowel pc, als tablet, als smartphone.

Als tegenhanger gebruikte ik in mijn presentatie een ouderwetse speelgoedbeer als hoofdpersoon, want werken met Instant Magazine is werken met aansprekend beeld. En dat is meteen regel 8 voor het brengen van een verhaal dat mensen onthouden en doorvertellen: gebruik beelden, die ‘plakken’ 60.000 keer beter dan gewone tekst.

Aan het eind van de presentatie liet ik de zaal zelf komen met een goed verhaal, dus leerden we waarom dat wij nog altijd weten wie Frankenstein is, wat er zo aansprekend is aan het verhaal van de ouders van gehandicapte jongen Dexter en: kennen wij allen in de zaal nu het persoonlijke verhaal van vormgever Arie, een van de toehoorders.

De presentatie is hier te zien.

Interesse in een demo van Instant Magazine? Laat het me weten. Ik ga contentsessies verzorgen voor organisaties die een dergelijk magazine willen gebruiken als nieuw, snel en dynamisch  marketingmiddel, nieuwsbrief, jaarverslag, folder, website, evenementensite, etc. Er zijn legio toepassingen.