Curriculum vitae

Een ouderwets cv in chronologische volgorde. Flink ingedikt. En toch nog te lang.

 

1970-2000: Journalist

 • wolk_los_groenGeboren in Tilburg en opgegroeid in het nabijgelegen dorp Udenhout. Ik schreef al voor ik kon schrijven, want ik dicteerde gewoon mijn moeder.
 • Na mijn middelbare school woonde ik een jaar bij een gastgezin in Barcelona, waar ik leerde hoe je je aanpast in een andere omgeving, in een vreemde cultuur, met twee nieuwe talen, die ik me gauw eigen maakte, want anders was communiceren lastig.
 • In 1993 studeerde ik af aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, richting Schrijvende Pers. Tijdens mijn studie werkte ik als verslaggever voor Radio Tilburg, stadsredactie Nieuwsblad van het Noorden (stage) en het blad Reizen van de ANWB (stage).
 • Meteen begon ik als freelance journalist en tekstschrijver. Ik nam opdrachten aan van commerciële copywriting tot geëngageerde journalistiek en vloog als reisreporter voor de ANWB de wereld rond (de leukste startersbaan ever!). Later maakte ik naast dat werk voor verschillende opdrachtgevers publiciteit/marketingplannen en zette ik ook nog een uitgaanskrant op.
 • Ik was ook ondernemer, want als freelancer moest ik mijn eigen boontjes doppen, wat ik met vallen en opstaan leerde en waar ik uiteindelijk héél veel lol in kreeg.

2000-2014: Manager

 • wolk_los_blauwIn 2000 begon ik in vaste dienst als eindredacteur bij de uitgeverij van de ANWB, bij het tweewekelijkse blad Waterkampioen, om daarna door te stromen naar de buitensportbladen Toeractief en Op Pad, waarvan ik van beide titels hoofdredacteur was.
 • In 2007 startte ik weer als zelfstandige, dit keer als interim-professional in de communicatie. Ik werkte o.a. voor het ministerie van VROM, de Raad voor de rechtspraak, dierentuin Artis en KPMG – en ondertussen richtte ik mijn hergebruikproject Chatoui op – leerzaam, maar mee gestopt.

2014-2017: Strateeg & trainer

 • Vanaf 2014 wolk_los_oranjerichtte ik mij op contentstrategie, -concept en -coaching. Opdrachtgevers waren o.a. Techniek Talent, Academisch Medisch Centrum Amsterdam, Actiz, wandelsportbond KWBN, Prinsjesfestival Den Haag, PreventNed, ABN AMRO, ZorgSpectrum, HR Academy, MindCampus, Ticketmaster
 • Met mijn nicht Elise Roders richtte ik in 2015 de Familie van-i op, een bureau voor trainingen op het gebied van contentcreatie en bloggen. Samen met andere creatieve contentmakers organiseerden we leerzame en inspirerende content-evenementen, workshops en trainingen tijdens Pop Up Schools en op maat bij bedrijven, overheid en non-profit-organisaties. Vanuit Familie van i werkte ik als workshopontwikkelaar en -trainer. Inmiddels is de Familie van i overgedragen aan girl boss Cindy Smit.
 • Ik houd ervan me verder te ontwikkelen in mijn ondernemerschap en heb een aantal trainingen gevolgd, zoals een opleiding tot Business Reader.

Vanaf 2018: DailyGreenspiration en Avontuurlijk Tuinieren

 • In 2016 begon ik met een Instagram-account met micro-blog op het gebied van groen en natuur, en dat inspireerde mij zo, dat ik er in 2017 een Engelstalige en Nederlandstalige website bij bouwde en inmiddels als groene influencer aan de weg timmer met DailyGreenspiration. Het mooie is dat ik daarmee in een 3.0-versie terug ben bij mijn aloude vak, dat van contentcreator. En ook nog steeds als ondernemer, want dit moet from scratch van de grond af worden opgebouwd. Heerlijk! Per december 2017 woon ik in Drenthe in een oude boerderij, waar ik mijn groene missie en passie helemaal kan waarmaken.
 • Daarnaast ben ik met collega Nienke Plantinga van Magnolia Tuinontwerp begonnen aan een boekenserie voor KNNV Uitgeverij over anders omgaan met groen in je leefomgeving. Het eerste boek is Avontuurlijk Tuinieren en komt in april 2019 uit. Het tweede boek is gericht op de groene sector: ontwerpers en beslissers in de openbare groene ruimte.

 

En verder

 • Als ik niet werk en geen media nuttig, zit ik op de fiets of stap ik door lanen en over paden, of ben ik actief in mijn tuin. Ook lig en sta ik wekelijks op een yogamat en probeer ik wat familie en vrienden te zien.
 • Oja, en ik bekleed ook nog onbezoldigde functies.
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.